Roosters zijn vooral nuttig om op voorhand allerlei vaste wekelijkse uurroosters aan te maken bij een specifieke klant. Uit die reeds aangemaakte roosters kan dan later direct een keuze gemaakt worden bij de contracten om er voor te zorgen dat het contractrooster meteen ingevuld wordt.

Cycli aanmaken zijn handig om een vaste opéénvolging van 2 of meerdere roosters in te stellen. (bv. een 2 ploegen- of 3 ploegensysteem)

HOE?

• STAP 1 = Klik op het subtabblad 'Cycli en roosters'
  • STAP 2 = Klik op de knop 'Toevoegen'
  • STAP 3 = Geef het nieuwe uurrooster een benaming (bv: dagpost, middagpost, morgenpost, nachtpost,...)
  • STAP 4 = Geef de begin-, rust-, en eindtijden van het uurrooster in:
  • STAP 5 = Klik op 'Opslaan en sluiten' om het uurrooster toe te voegen.
  • STAP 6 = Voeg het aangemaakte rooster toe aan je cycli. Kies hiervoor bij cyclus op 'Toevoegen' - Maak je cyclus aan en sleep het 'beschikbare rooster' naar 'gekoppeld rooster'. (Slepen kan je doen d.m.v. te klikken op het rooster, vast te houden en te slepen naar het juiste veld)
  • STAP 7 = Maak in het contract een keuze uit deze cycli en roosters op het tabblad 'Rooster & Werkregime':