Het verlengen (of overhevelen) van contracten is meestal een wekelijks proces. Deze actie wordt vaak op donderdag of vrijdag uitgevoerd. In het verlengscherm kunnen er in één klap meerdere contracten tegelijk aangemaakt worden voor een volgende week. Dit bespaart de gebruiker heel wat tijd door niet elk contract één voor één te moeten kopiëren.

Het verlengscherm kan ook dienen als visueel overzicht om te controleren welke contracten er al zijn aangemaakt en of de dimona-aangifte voor de gemaakte contracten al is aanvaard.

Dagcontracten kunnen in het verlengscherm ook dagelijks verlengd worden ipv wekelijks in het geval dat men een klant heeft die met dagplanningen werkt.

HOE?

• STAP 1 = Open de contractenmodule (F4)
  • STAP 2 = Klik op de knop 'Acties' of gebruik de sneltoets 'SHIFT+V'
  • STAP 3 = Klik op 'Verlengen':
  • STAP 4 = Kies de juiste bronweek (= de week die men wil gebruiken om te verlengen) en de juiste doelweek (= de nieuwe week naar waar men de nieuwe contracten wil aanmaken). Maak ook links onder de bronweek een keuze van welk kantoor men de contracten wil zien.

• STAP 5 = Stel eventueel een aantal filters in op: 'contracten van steunkantoren', klant, afdeling, kostenplaats, cyclus, rooster, werknemer,  statuut, 'Toon enkel dagcontracten', 'enkel nog niet verlengde contracten' en 'ook betaalcontracten tonen'.
  • STAP 6 = Klik op de groene knop 'Toon contracten' om de contracten op te roepen:

Alle contracten worden nu getoond in het overzicht onderaan: