Een werkpostfiche (=WPF) is een zeer belangrijk document om door een UZK te laten nalezen. Op dit document staat oa. de functiebeschrijving, de beroepsrisico's van de uit te voeren functie en welke beschermingsmiddelen (= werkkledij) de UZK moet dragen als hij de functie uitvoert.

Een werkpostfiche moet verplicht opgesteld worden door de gebruiker (=klant) zodra een medisch gezondheidstoezicht van toepassing is. Het is de gebruiker die de eindverantwoordelijkheid heeft over de inhoud van de werkpostfiche en niet het uitzendbureau.

Voor meer informatie rond werkpostfiches en wat er allemaal moet op vermeld staan, kan u op de volgende website terecht van de Dienst voor Preventie in de Interim: www.werkpostfiche.be

Een toegevoegde WPF kan automatisch gekoppeld worden aan een arbeidscontract om het verzendproces te automatiseren.

HOE?

STAP 1 = Open de module Werkpostfiches met het icoon Werkpostfiches of met de sneltoets F7
STAP 2 = Klik bovenaan op 'Acties' en vervolgens op 'Toevoegen':

STAP 3 = Vul de identificatienummer in die op de werkpostfiche staat vermeld als 'Intern nummer':

STAP 4 = Vul vervolgens de klantnaam, de uitgiftedatum en de functieomschrijving in:

STAP 5 = Bewaar de WPF een eerste keer door de groene knop onderaan te gebruiken:

STAP 6 = Upload het digitale PDF-document dat door de gebruiker is opgesteld en ondertekend:

STAP 7 = Activeer de WPF door onderaan het vinkje in de checkbox 'Handtekening klant' aan te vinken:

!!LET OP!!

Bij het aanmaken van een werkpostfiche( of kopiëren van een werkpostfiche) wordt het actieve kantoor gebruikt, niet het kantoor van de klant. Dus als je op een ander kantoor bent aangemeld in Pratoflex op dat moment dan wordt het op dat kantoor bewaard en niet op het kantoor van de klant.