Wanneer je de volgende melding krijgt moet je de werknemer eerst in dienst zetten vooraleer je een contract kunt aanmaken.

In het tabblad 'Contract', vind je rechts bovenaan de categorie 'In/uit dienst & kandidatuur'.

In ons voorbeeld hieronder heeft de werknemer de status 'Kandidaat'.

Via de knop 'Zet in dienst', kunnen we hem de status 'In dienst' geven.

Zodra je op de knop 'Zet in dienst' klikt, verschijnt er een extra venster 'Kies in-dienst datum'.

Hier wordt standaard de huidige datum voorgesteld, maar je kan de datum aanpassen.

Geef hier de startdatum in en klik op 'OK'.

De status van de werknemer wijzigt nu naar 'In dienst'.

Vanaf nu kan er een contract worden gegenereerd voor deze werknemer.