Om een nieuwe werknemer aan te maken, ga je naar de werknemersmodule en klik je op de knop 'Nieuw'.

Zodra je hier op klikt, kan je beginnen met de werknemer aan te maken.

Vergeet niet om de fiche op te slaan via de knop 'Opslaan'.

Wanneer je een nieuwe werknemer aanmaakt, kan je de volgende melding krijgen bij het opslaan:

Je kan een verplicht veld herkennen aan het feit dat er een rood uitroepteken verschijnt na de bovenstaande melding:

Er zijn een aantal verplichte velden die standaard zijn ingesteld zoals de familienaam, de voornaam en het wettelijk adres van de werknemer. Daarnaast is het ook mogelijk om extra verplichte velden toe te voegen.

Wanneer het een verplicht veld is, verschijnt er bij het opslaan een uitroepteken achter het veld.

In sommige omgevingen worden de verplichte velden opgesomd zoals bijvoorbeeld in de omgevingen die een koppeling hebben met het Prato loonsecretariaat:

Het is mogelijk om extra velden verplicht te maken en om de deze veldnamen in het rood aan te geven zoals in het voorbeeld hierboven.

Mocht u dit willen, kan u altijd contact opnemen met Prato, we helpen u graag verder.

Zodra de verplichte velden zijn ingevuld, kan je de fiche opslaan en wordt de werknemer aangemaakt.

Tenzij je de werknemer onmiddellijk in dienst hebt gezet, krijgt hij/zij automatisch de status 'Kandidaat'.