Wanneer een kandidaat in dienst wordt genomen, gaan we de status van deze werknemer in CheQpoint wijzigen naar 'in dienst'.

Via het tabblad 'Contract' wordt de knop 'Zet in dienst' beschikbaar nadat je op 'Bewerken' hebt geklikt.

Zodra je op de knop klikt, krijg je een venster waar je de 'In dienst' datum kan kiezen.

Een kandidaat kan nooit in dienst genomen worden vóór de datum dat hij zich kandidaat stelt.

Afhankelijk van de controles die zijn ingesteld, kan je een datum kiezen die in het verleden ligt of vanaf de huidige datum.

Naar de toekomst toe kan altijd.

Zodra we de fiche opslaan, wijzigt de status van de 'Kandidaat' naar 'In dienst'.

Dit is ook zichtbaar in de kolom aan de linkerzijde van het scherm (het kan zijn dat je nog moet 'refreshen' voordat de wijziging zichtbaar wordt).

Zoals je kan zien is de werknemer nu 'In dienst' maar heeft deze nog geen contract.