Wanneer je een contract van bepaalde duur wilt aanmaken voor een werknemer ga je naar het tabblad 'Contract'.

Via de knop 'Bewerken' kan je de fiche aanpassen.

Met de knop 'Nieuw contract' open je de contractwizard.

De contractwizard vraagt aan jou als gebruiker om een aantal keuzes te maken.

1. Duur van het contract: bepaalde duur
  2. Start- en einddatum:  De startdatum staat standaard ingesteld op de huidige datum, ze kan nooit vóór de datum van de eerste theoretische planning plaatsvinden.
    De einddatum kan vrij gekozen worden. De Administrator kan eventueel controles instellen die een waarschuwende of blokkerende opmerking geven wanneer een contract van bepaalde duur de 3 maanden overschrijdt.
  3. Type: bepaalt of de werknemer als huishoudhulp of strijkster tewerkgesteld wordt.
  4. Subtype: bepaalt of iemand voltijds, deeltijds met behoud van rechten of op vrijwillige basis deeltijds wordt aangeworven.
  5. Q: geeft het aantal contracturen weer, deze worden overgenomen van de theoretische planning.  De Administrator kan dit veld eventueel laten blokkeren waardoor het niet manueel aanpasbaar is.

Zodra alle opties gekozen zijn, wordt het contract aangemaakt.

De contractlijn is nu aangemaakt in de database en zichtbaar in het programma.

Je kan het contract gaan bekijken door de lijn te selecteren en te klikken op de knop 'Openen'.

Links onderaan krijg je ook een samenvattend overzicht van de contractgegevens zodra je de contractlijn selecteert.

Een controle instellen op een contract van 3 maanden bepaalde duur.

Via 'Instellingen' - 'Globale instellingen' - Tabblad 'Contracten' kan de administrator kiezen of er een waarschuwende of blokkerende melding moet verschijnen.