Wanneer je als gebruiker snel wil weten wat de afstand/reistijd is tussen een werknemer en particulier of twee particulieren, kan dit.

Via 'Extra' - 'Manuele afstandsberekening' kan je het scherm 'Manuele afstandsberekening' openen.

Scherm Manuele afstandsberekening:

Je kan kiezen of je vertrekt vanuit een werknemer of een particulier.

Via het dropdownmenu krijg je een lijst van alle beschikbare werknemers of particulieren, maar het is ook mogelijk om te zoeken op naam.

Wanneer je vertrekt vanuit een werknemer en de werknemer heeft een standaardvervoersmiddel, wordt het automatisch overgenomen. Wanneer je de afstand wil berekenen tussen twee particulieren, moet je zelf nog een vervoersmiddel kiezen.

Zonder vervoersmiddel, kan het systeem geen afstand berekenen en komt de melding:

Zodra er een vervoersmiddel geselecteerd is en je drukt op de knop 'Bereken en toon route' krijg je het resultaat:

De afstand verschijnt in vogelvlucht (km's) en de GPS-coördinaten. Daarnaast wordt Google maps getoont met de route in km's en reistijd, rekening houdend met het gekozen vervoersmiddel.

Mocht je willen, kan je de omgekeerde route berekenen en tonen.