Als u de vraag krijgt van een klant om een specifieke tekst op de facturen te laten verschijnen, moet u een nieuwe klantenoptie 'TOF' (Tekst Op Factuur) aanmaken.

De eigenlijke tekst die getoond moet worden, dient eerst ingegeven te worden in de vertaal- of vertaalUZB-tabel in HiAnt met een bepaalde TOF-codenummer. Hierbij dient u dan ook altijd de NL en de FR omschrijving in te geven.

TOFCODES TOEVOEGEN

• STAP 1 = Dit kan vanuit HiAnt toegevoegd worden door een gebruiker die de rol 'Loonververwerker' heeft, via het startscherm --> 'Gegevens' --> 'Instellingen' --> 'Beheer' --> 'Beheer vertalingen':
  • STAP 2 = Klik vervolgens rechtsonderaan op de knop 'Nieuwe code':
  • STAP 3 = Geef de nieuwe codebenaming in.  Bv: 'TOF1' als dit de eerste keer is dat u een TOF-code aanmaakt. Anders gebruikt u gewoon de volgende vrije volgnr. TOF2, TOF3, TOF4,...enz)
  • STAP 4 = Vervolgens geeft u achtereenvolgens in het NL én FR de eigenlijke tekst in die moet verschijnen op de factuur van uw klant:
  • STAP 5 = Als laatste handeling moet u terugkeren naar de klantenfiche in PratoFlex en selecteert u onderaan links het tabblad 'Opties' en ten slotte zoekt u in de groep 'Facturatie' naar de klantenoptie 'TOF' en geeft u als waarde de volgnummer in die overeenkomt met de volgnr. uit HiAnt.
  • STAP 6 = Als alles goed verlopen is, zal er nu bovenaan in de grijze optiebalk in de klantenfiche een nieuwe klantenoptie 'TOF=...' te zien zijn: