Als je een keuzeveld in Pratoflex wil aanpassen.

Zoals bijvoorbeeld een type attest toevoegen/ stopzetten of een prefix bij de telefoonnummers wil toevoegen.

HOE?

STAP 1

Ga via de menu knop in Pratoflex naar Beheer - Onderhoud code

STAP 2

Rechtsboven kan je de codesoort kiezen waarin je een aanpassing wenst te doen.

In dit voorbeeld gaan we een prefix aan de telefoonnummers toevoegen.

Als codesoort kiezen we dan voor 'Internationale voorcode GSM'

Je ziet vervolgens een lijst van codes die al zijn ingesteld in het Nederlands en in het Frans.

STAP 3

Als je linksboven klikt op toevoegen kan je een nieuwe code toevoegen aan deze codesoort.

STAP 4

Er opent zich een nieuw scherm waarin je de nieuwe code kan ingeven.

• Code: in dit voorbeeld de prefix van het land bijvoorbeeld 47.
  • Omschrijving: deze voeg je toe in het Nederlands en in het Frans
  • Geldig van: wordt automatisch ingevuld met de dag van vandaag. Dit kan je zelf nog aanpassen.
  • Nadien kan je klikken op 'opslaan en sluiten' om de code toe te voegen aan de codesoort.

STAP 5

Door bovenaan te klikken op de knop 'maak cache leeg' kan je de code nu ook toepassen in Pratoflex.

STAP6

Een code stopzetten.

Indien je een code niet meer gebruikt in Pratoflex dan kan je deze ook stopzetten in het menu Beheer - Onderhoud code.

Je kan dit doen door de code te openen en een datum in te vullen in de velden Annulatie vanaf en Geldig t/m.

Daarna klik je weer op 'opslaan en sluiten' en bovenaan op 'maak cache leeg'.

Nu kan je deze code niet meer kiezen in Pratoflex.

LET OP!!

Door de filter aan te zetten kan je ook de afgesloten codes zien.

VOORBEELDEN VAN ANDERE CODESOORTEN WAARIN JE CODES KAN TOEVOEGEN/STOPZETTEN

• Behaald diploma
  • Communicatie type
  • PC kennis
  • Talenkennis-taalsoorten
  • Type attest
  • Wervingskanaal