Waarom?

Na 3 ongeldige inlogpogingen in Pratoflex (bv. een verkeerd paswoord) zal je paswoord geblokkeerd worden en moet je login terug geactiveerd worden door de administrator.

Hoe?

Enkel de persoon die de rol 'ADMIN' heeft  op de identity server kan deze login deblokkeren. (indien deze rol voor jullie nog niet beschikbaar is kan je hiervoor contact opnemen met customercare@prato.be)

Stap1: Inloggen op de identity server

Je meld je af bij Pratoflex. Dit doe je door te gaan naar het  menu en kies voor afmelden.

Dan ga je naar de link bovenaan in de balk en verwijder je alles vanaf het vraagteken uit deze link.

Enkel onderstaande blijft nog over van de link en met deze link kan je inloggen op de identity server.

Je kan inloggen met je gegevens die je gebruikt om in te loggen op Pratoflex.

Stap2: Admin tabblad openen

Bovenaan klik je op 'Admin'

Stap3: Opzoeken van de geblokkeerde gebruiker

Via CTRL+F kan je de gebruiker die geblokkeerd is opzoeken

Stap4: gebruiker deblokkeren

Dit kan je doen door op de knop 'deblokkeer' te klikken.

Stap5:

De gebruiker is nu gedeblokkeerd en kan nu terug inloggen in Pratoflex. Indien deze persoon zijn paswoord niet meer kent kan hij nu op 'paswoord vergeten' klikken om een nieuw in te stellen.