Wat en waarom?

Via een parameter kan ingesteld worden dat er op de effectieve planning met deelbare uren gewerkt kan worden. Dit wil zeggen dat je niet telkens met blokjes van een uur hoeft te werken, maar tot op de minuut kan gaan werken voor bepaalde codes.

Dit is handig in geval van bijvoorbeeld opleidingen, vergaderingen, etc. zodat er correct verloond kan worden wanneer dergelijke situaties geen volledig uur duren.

De deelbare uren kunnen niet voor iedere code gebruikt worden. Zo is het niet mogelijk om minder dan 1u in te geven bij codes waar een dienstencheque tegenover staat (gezien 1 cheque = 1 uur), codes die gebruikt worden voor arbeid bij een particulier en codes die gebruikt worden voor vervangingen.

Codes die niet gebruikt kunnen worden voor deelbare uren waar deze toch worden ingegeven krijgen onderstaande foutmelding:

“Er zijn enkele gegevens niet goed ingevuld:

• tijdspanne

• 1e prestatiecode”

Zodra Prato de parameter voor jou geactiveerd heeft, zal je in het scherm van de prestatiecodes een extra kolom zien:

(voor klanten die hun huishoudhulpen via Prato verlonen is deze parameter reeds actief)

Wie?

Enkel medewerkers met administrator rechten kunnen aanduiden welke codes er voor deelbare uren gebruikt mogen worden. Andere gebruikers kunnen dit niet.

Waar?

Voor de codes die aangevinkt staan zal je vanaf nu in de effectieve planning (niet mogelijk in de theoplanning!) ook minder dan een uur kunnen ingeven:

Hoe?

In de planningsitems van de effectieve planning heb je nu de mogelijkheid om uren en minuten in te geven. Deze worden dan vertaald in honderdsten in de rapporten, tellers en in het overzicht van de planning. Ook bij het exporteren van de gegevens naar het sociaal secretariaat zullen deze in honderdsten (en dus niet meer in uren en minuten) doorgestuurd worden.

Waar houdt cheqpoint nog rekening met deze deelbare uren?

De ingeplande, deelbare prestatiecodes zullen ook zichtbaar zijn in de daarvoor voorziene rapporten met het aantal correcte uren (bv. planningsafdruk, overzicht prestatiecodes, maandrapport, statusrapport, …)

De ingeplande, deelbare prestatiecodes zullen ook zichtbaar zijn in de fiches van de werknemer, tabblad ‘Vakantie’ en ‘Ziekte/Overige’ in de daarvoor voorziene grids en tellers.

Alle mogelijke export bestanden zullen rekening houden met deze deelbare uren. Wanneer deelbare uren in een planningsitem mogelijk zijn, dan wordt dit ook opgenomen in de export bestanden.

Globale instellingen

Via ‘Instellingen’ -  ‘Globale instellingen’ kan je de minimumlengte van een planningsitem eventueel aanpassen tot op de minuut.

Indien je deze parameter wil activeren dan kan je je aanvraag versturen naar customercare@prato.be