Bereken afstand

Teneinde de kilometervergoeding, sociaal abonnement,.. te kunnen berekenen moeten het aantal kilometers gekend zijn dat werknemer aflegt naar het werk. Dit kan je manueel invullen maar je kan het ook laten berekenen door het systeem door te klikken op het rekenmachine icoon naast “Afst. woon-werk” in het luik Periode+Financieel

De afstand wordt berekend tussen het domicilieadres van de werknemer en de plaats van tewerkstelling met het gekozen vervoermiddel. De plaats van tewerkstelling kan zijn:

• Adres van de klant

• Adres van de afdeling

• Adres van de kostenplaats

• Manueel ingevuld adres in het veld “Pl. tewerkstelling”

Wanneer er slechts één adres is gevonden voor het contract wordt het aantal kilometers meteen berekend. Indien er meerdere adressen zijn gevonden opent er een scherm waar je het gewenst adres moet selecteren.

Na het klikken op “Toepassen” wordt de afstand berekend en ingevuld in het veld “Afst. woon-werk”. Het gekozen adres wordt vervolgens ook ingevuld in het veld “Pl. tewerkstelling”.

Er wordt ook een kaart getoond van de route die werd gebruikt voor de afstandsberekening. Deze is zichtbaar in het luik Extra info.