Momenteel is het reeds mogelijk om in CheQpoint bijlagen te maken van onbepaalde duur. Het wordt vanaf nu ook mogelijk om in CheQpoint te werken met contractbijlages van bepaalde en onbepaalde duur.

Als de feature geactiveerd wordt, dan moeten contract bijlagen, bij het aanmaken, steeds gekoppeld worden aan een bestaande theoplanning. Als deze theoplanning een begindatum heeft, maar geen einddatum, dan genereren we een bijlage van onbepaalde duur. Als de theoplanning die gekoppeld is aan de bijlage, een begin- en einddatum heeft, dan genereren we een bijlage van bepaalde duur.

Een bijlage van bepaalde duur heeft steeds onmiddellijk een einddatum. Een bijlage van onbepaalde duur heeft standaard geen einddatum, maar krijgt er wel één als er een nieuwe bijlage van onbepaalde duur wordt aangemaakt.

De bijlagen van bepaalde duur, kunnen aangemaakt worden voor contracten en bijlagen. Als je een bijlage van bepaalde duur aanmaakt voor een contract of andere bijlage, dan val je na de looptijd van de bijlage van bepaalde duur, terug op de voorwaarden uit het contract of originele bijlage.

Gebruik binnen CheQpoint

Als je een persoon hebt die voor een bepaalde periode een bijlage van bepaalde duur moet krijgen, dan moet je eerst een theoplanning voorzien voor de periode in kwestie. De start en einddatum van deze theoplanning moeten exact zijn, want op deze datums wordt de geldigheidsperiode van de bijlage van bepaalde duur gebaseerd.

Een nieuwe bijlage aanmaken kan op de gebruikelijke manier, via het tabblad contract, in de sectie “Contracten”. Hier selecteer je het juiste contract of bijlage, waaraan je de nieuwe bijlage van bepaalde duur wilt hangen.

Via de popup die opent, selecteer je de theoplanning waarop je de nieuwe bijlage wilt baseren. Als je hier een theoplanning zonder einddatum selecteert, dan wordt het een bijlage van onbepaalde duur; als je een theoplanning met einddatum selecteert, dan wordt het een bijlage van bepaalde duur. De start- en einddatum worden automatisch ingevuld op basis van de geselecteerde theoplanning. Het type bijlage ook. We doen een voorstel voor de nieuwe Q op basis van de theoplanning, maar dat kan je als gebruiker eventueel nog overrulen. Je kan bovenaan de popup eventueel ook nog kiezen om de bijlage aan een ander contract of bijlage te hangen, moest je in de vorige stap het foute contract of bijlage geselecteerd hebben (Zie item 1 op afbeelding). Via de aanmaken knop, maak je de bijlage aan.

De nieuwe bijlage is nu zichtbaar onder het contract of bijlage waaronder je de bijlage hebt aangemaakt. Het kan zijn dat je op het plusje moet klikken dat staat voor het bovenliggende contract of bijlage.

Via de “Verwijderen”-knop is het mogelijk om de bijlage te verwijderen. Dit gaat zolang er voor de periode waarbinnen de bijlage geldt, nog geen prestaties door zijn gestuurd voor verloning. Momenteel ondersteunen wij het niet om bestaande bijlages te wijzigen, maar je kan ze natuurlijk altijd verwijderen en een nieuwe aanmaken.