Laten we van start gaan met de eerste belangrijke opmerking: Als je geen maatwerk templates gebruikt voor bijlagen op werknemerscontracten, dan hoef je helemaal niets in te stellen.

Als je gebruik maakt van maatwerk templates voor de bijlagen van onbepaalde duur op werknemercontracten, dan moet je opletten dat deze correct geconfigureerd zijn. Indien je dit niet doet, zal CheQpoint ook gebruik maken van deze maatwerk templates voor de bijlagen van bepaalde duur op werknemercontracten. Dit kan leiden tot gegenereerde documenten die niet correct zijn (afhankelijk van hoe je maatwerk template is opgesteld).

Stel, je bent van plan om een maatwerk template te gebruiken voor de bijlagen van onbepaalde duur, maar je wilt deze niet gebruiken voor de bijlagen van bepaalde duur. In dit geval moet je een opsplitsing maken tussen bepaalde duur en onbepaalde duur, in de “Globale instellingen” onder het tabblad “Templates”.

Dit doe je door met je rechtermuisknop te klikken op “Bijlage werknemercontract” en vervolgens op bewerken te klikken

Vervolgens moet je kiezen voor een opsplitsing bepaald door de contractduur.

Als je dit gedaan hebt, kan je een maatwerk template instellen voor de bijlagen van onbepaalde duur (door er met de rechtermuisknop op de klikken)

Voor de bijlagen van bepaalde duur is het belangrijk dat je instelt dat de ingebouwde template gebruikt wordt! (tenzij jullie zelf al een maatwerk template hebben die ook bruikbaar is voor bijlagen bepaalde duur)

Het kan zijn dat je reeds een bestaande configuratie had, omdat je bijvoorbeeld verschillende maatwerk templates gebruikte voor verschillende types van bijlagen. Het is belangrijk dat je deze terug overneemt onder de instelling van bijlage van onbepaalde duur. Dit kan je doen via een rechtermuisklik op “Onbepaalde duur” en dan bewerken en vervolgens kiezen voor de gewenste opsplitsing.

Als je originele instelling dus als volgt is:

Wil je dit hiernaar veranderen:

Als het niet lukt, neem dan zeker contact op met customercare@prato.be