1. Nationaliteit onbekend toelaten

Het is nu ook mogelijk om “Onbekend” in te geven als nationaliteit voor een werknemer.

1. Dossierbeheerder voor particulier

In de particulierenfiche is het vanaf nu ook mogelijk om een dossierbeheerder toe te kennen aan een particulier. Dit was reeds mogelijk voor een werknemer en nu ook voor particulieren.

Deze informatie is ook beschikbaar via de API, als onderdeel van de bestaande Customer call (FileAdministrator).

3. Geen kantoor meer zonder vennootschap

Kantoren moeten vanaf nu steeds onder een vennootschap hangen. Reeds bestaande kantoren hingen niet standaard onder een vennootschap, maar kantoren die worden aangepast of nieuw aangemaakt zullen vanaf nu wel deze vereiste hebben. We doen dit om de interne werking van CheQpoint consistenter te maken.

1. Uitsluiten van werknemers bij een voorschot

Werknemers kunnen in de toekomst uitgesloten worden bij het doorsturen van voorschotten. Dit is mogelijk via een nieuw attest van type “Uitsluiten bij voorschot”. Indien een werknemer een attest “Uitsluiten bij voorschot” heeft, dat geldig is tijdens minstens één dag van de periode waarvoor het voorschot wordt uitgekeerd, dan zal de werknemer worden uitgesloten bij het doorsturen van het voorschot. Een attest “Uitsluiten bij voorschot” heeft een geldigheidsperiode, net zoals andere attesten. Het is dus mogelijk om werknemers enkel uit te sluiten voor een bepaalde periode.

Let op: er hangen veel wettelijke verplichtingen rond het voorschot. Voor arbeiders ben je in principe verplicht een voorschot te betalen. Contacteer je dossierbeheerder indien je vragen hebt.

Bugfixes

1. Loon ingevuld op contracten die worden aangemaakt via de contract-tool

Als je contracten genereert via de contract-tool, dan staat er vanaf nu ook een loon op het gegenereerde document. Dit loon wordt afgeleid uit de “Uurloon” tabel (zichtbaar op het contract-tabblad van de werknemersfiche). Indien deze feature geactiveerd is, is de tool te vinden onder Extra -> Automatisch aanmaken contracten.

API

Contacteer steeds Prato voor je nieuwe integraties opzet met de API!

1. PratoId

Enkel voor koppeling Prato Loonsecretariaat

Via de volgende API call kan je het PratoId van een werknemer ophalen:
/cheqpointservice/Employee/{employeeId}/PratoPayroll

Dit PratoId is het id dat gebruikt wordt in Earnie en PratoFlex en kan dus gebruikt worden voor integraties met PratoFlex of Earnie.

1. App gebruiker registreren

Zowel werknemers als particulieren kunnen geregistreerd worden als app gebruikers. Dit zorgt voor een handige visualisatie in CheQpoint.

In de API zelf hebben we volgende calls toegevoegd en de bestaande customer en employee call uitgebreid met het veld “IsAppUser”.

/cheqpointservice/Customer/{id}/UnregisterAsAppUser

/cheqpointservice/Customer/{id}/RegisterAsAppUser

/cheqpointservice/Employee/{id}/UnregisterAsAppUser

/cheqpointservice/Employee/{id}/RegisterAsAppUser

Neem contact op met customercare@prato.be als je graag gebruik zou maken van deze feature.

1. Ziekteattesten doorsturen naar PratoFlex

Enkel voor koppeling Prato Loonsecretariaat

Via de API is het mogelijk om ziekteattesten door te sturen naar PratoFlex, samen met een document. Dit heeft een onmiddellijke impact op het loon

Contacteer customercare@prato.be als je graag via de API ziekteattesten zou willen doorsturen naar PratoFlex.