Er is een nieuw endpoint voorzien om de kostenplaatsen voor een klant toe te voegen.

POST /integration/client/{clientId}/costcenter

De id van de kostenplaats kan gebruikt worden met de nieuwe endpoints om contracten aan te maken of wijzigen.

Er is een nieuw endpoint voorzien om één kostenplaats van een klant op te halen.

GET /integration/client/{clientId}/costcenter/{costcenterid}

Het resultaat is één kostenplaats.

Er is een nieuw endpoint voorzien om de kostenplaatsen van 1 klant op te halen.

GET /integration/client/{clientId}/costcenter

Het resultaat is een lijst van alle kostenplaatsen die bij de klant horen. Je kan de actieve kostenplaatsen herkennen t.o.v. attributen begindate en enddate.

De id van de kostenplaats kan gebruikt worden met de nieuwe endpoints om contracten aan te maken of wijzigen.

Het is niet meer mogelijk om de datum van een prestatie of premie te wijzigen via de API.

Uit volgende endpoints is het attribuut "date" verwijderd uit het request model :

• PATCH /integration/employmentContract/{employmentContractId}/performance/{performanceId}

• PATCH /integration/employmentContract/{employmentContractId}/premium/{premiumId}

Indien je toch wenst om de datum van een prestatie of premie te wijzigen, dan kan dat door eerste de DELETE en daarna een POST uit te voeren.

De implementatie "maak herziening" (correctie), PUT {{url}}/webservice/integration/performancestate/:year/:payperiod/:statuteid/:clientId is beschikbaar.

De waarde van de url-parameters zijn terug te vinden via het contract (GET employementcontract)

• year via employmentcontract.annex.year

• payperiod via employmentcontract.annex.performanceinfo.payperiod

• statuteid via employmentcontract.statuteid

• clientid via employmentcontract.clientid

Als actie kan "Correct" worden doorgegeven in combinatie met redenen en een omschrijving.

{

"action": "Correct",

"correctioninfo": {

"causecorrection": "1",

"reasoncorrection": "1",

"remarkcorrection" : "Dit is een omschrijving"

}

}

Voor de oorzaak vind je de codes met codesoort 308.

Voor de reden vind je de codes met codesoort 307.

Als je via de API een attest "progressieve tewerkstelling" aanmaakt, dan kan je een onderscheid maken tussen "ziekte/ongeval" en "arbeidsongeval".

De code van het detailtype voor ziekte/ongeval is PTWS01 en voor arbeidsongeval is dat PTWS02.

Als je een attest aanmaakt voor ziekte/ongeval zijn de gegevens "aantal dagen" en "aantal uren" verplicht. Voor arbeidsongeval zijn ze optioneel.

De betrokken endpoints zijn :

• POST {{url}}/webservice/integration/person/:personid/certificate

• PATCH {{url}}/webservice/integration/person/:personid/certificate/:certificateid

de attributen zijn "daysmodifiedwork" en "hoursmodifiedwork".

Het nieuwe endpoint om een contract aan te maken is uitgebreid met nieuwe gegevens.

POST {{url}}/webservice/integration/employmentcontract

Deze attributen zijn nu ook geïmplementeerd :

EmploymentContractToAdd

• TurnoverBranch : Nummer van het omzetkantoor (als de module omzetherverdeling actief is)

• DepartmentId : Id van de afdeling

• CostcenterId : Id van de Kostenplaats

• ClientContactId : id van de contactpersoon

• HomeToWorkDistance : Afstand woon-werk in km

• SpecialWorkRegime : Code speciaal arbeidsregime

• PermissionLaborUnion : Datum toestemming van de vakbond

• TrialPeriod : Proefperiode (aantal dagen)

• SplitCode : Splitscode (voor facturatie)

• ReorganisationMeasure : Code reorganisatiemaatregel

• MeasureForPromotionOfEmployment : Code bevordering van de werkgelegenheid

• General : Algemene informatie

• OtherFees : Andere vergoedingen

• Other : Diversen

• ShiftPremiums : Informatie over ploegenpremies

• ExtraInfo : Extra informatie

• UserId :id van de personeelfiche

WorkScheduleToAdd

• ProlongTo : Te verlengen naar (maandag, dinsdag, woensdag, ... zondag)

Loon

(Dit is enkel geldig voor PratoFlex met een Earnie-omgeving.)

Volgende loonberekeningscomponenten zijn vanaf heden ook zichtbaar op het Prestatie-ingavescherm:

• niet-recurrent resultaatsgebonden voordeel

• baremieke bedrijfsvoorheffing

• exceptionele bedrijfsvoorheffing

Personen

(Dit is enkel geldig voor PratoFlex met een Earnie-omgeving.)

Een BV% kan nu ook als vrije keuze worden ingegeven en is niet meer voor alle gebruikers verplicht te selecteren uit de lijst.

Er is een recht "Vrije keuze BV% bij de fiscale gegevens (Earnie)" toegevoegd waarmee je kan bepalen welke rollen/logins de mogelijkheid hebben om een andere BV% in te geven dan in de lijst wordt voorgesteld.

De lijst zelf kan worden beheerd via codes van codesoort 291.

Verder zijn de bestaande controles op minimum en maximum BV% nog steeds geldig.

Bugfixes

API

• Het datatype van EmploymentContract.PerformanceState.Payperiod is gewijzigd van een string naar een integer.

• Voor het endpoint POST en PATCH ClientWorkRegime is het niet meer mogelijk om een paritair comité = "0" door te geven.

Je zal als validatiefoutmelding "message": "Paritair comité mag niet 0 zijn." terugkrijgen.

• In de release notes van 2021.13 is aangekondigd dat 2 deprecated endpoints verwijderd worden in release 2022.01.

Deze endpoints zijn met deze versie verwijderd uit de CoreAPI en kunnen niet meer worden gebruikt.

---------------- communicatie via release notes 2021.13 ----------------------------

Met release 2022.01 zullen volgende endpoints verwijderd worden. Deze endpoints zijn sinds release 2020.07 gemarkeerd als deprecated en worden volgens onze logging niet meer gebruikt.

Het gaat over 2 endpoints om prestaties en premies toe te voegen obv een klant en werknemersnummer.

• POST /integration/occupation/client/{clientId}/person/{employeeNumber}/performances

• POST /integration/occupation/client/{clientId}/person/{employeeNumber}/premiums

Wil je prestaties en premies toevoegen, gebruik dan de nieuwe endpoints o.b.v. een contractid (EmploymentContractPerformance & EmploymentContractPremium).

---------------- communicatie via release notes 2021.13 ----------------------------

ASR

• De automatische C4 documenten worden ook aangemaakt voor mastercontracten die aflopen (waar de einddatum bereikt is) en waar geen opeenvolgende tewerkstelling bestaat.

(Automatisch C4 aanmaken is een optionele instelling)

• Vanaf nu wordt voorkomen dat het automatische C4 proces een C4 van een persoon meerdere malen gaat aanmaken. Dit kon uitzonderlijk voorkomen wanneer door een fout het automatische proces opnieuw gestart werd.

(Automatisch C4 aanmaken is een optionele instelling)

Contract redesign

• Als er een foutmelding werd getoond na het berekenen van de afstand woon-werkverkeer bleef het scherm vast hangen.  Dat gebeurt vanaf deze versie niet meer.

Prestaties

• Verbetering aan de manier waarop betaalperiodestatussen worden aangemaakt om te voorkomen dat deze bij het gelijktijdig doorsturen van contracten & prestaties mogelijk niet zouden worden aangemaakt.

• In de prestatieingave schermen worden nu geen mastercontracten meer getoond wanneer ze geannuleerd zijn geweest.