BeTrust: eID Plugin

Via CheQpoint kan je op dit moment de elektronische identiteitskaart van huishoudhulp en klant niet inlezen. Dit is opgelost in versie 2.0.164.3.

Iedere gebruiker moet éénmalig een plugin installeren in de webbrowser op de server waar CheQpoint geïnstalleerd is

Omdat Java niet langer ondersteund wordt in moderne browsers, heeft BeTrust een add-on ontwikkeld voor Firefox

Dit document is bedoeld voor eindgebruikers om het werkend te krijgen voor FireFox.

Voordat je begint, zorg er eerst voor dat Firefox is ingesteld als je standaard webbrowser.

Standaard staat dit zo ingesteld voor alle gebruikers.

Steps to take - Firefox

1. Open de CheQpoint Remote Desktop omgeving

2. In deze sessie moet je Firefox openen en surfen naar deze link:

https://pro.scribble.be/install-nativemessaging.jsp

3. Klik op ‘Installatie starten…’ of ‘Start Installation…’. De volgende boodschap verschijnt:

4. Nadat je klikt op ‘Install extension >>’ zal je nog moeten “Toestaan” dat de software wordt geïnstalleerd (zie hieronder):

5. Nadat je op “Continue to Installation” klikte, moet je ook nog op Add klikken.

Hierna moet je nog op Okay klikken.

6. Start Firefox opnieuw op

7. Je kan de installatie nakijken via settings Add-ons: