Op de roadmap van het nieuwe contractenscherm staat nog functionaliteit "vrije ingave werkregime" (VIW). Met die (klant)optie wordt het mogelijk gemaakt om de voorgestelde berekening te kunnen wijzigen. Vroeger noemden wij dit "niet-jurcon".

Met deze release hebben we 2 wijzigingen moeten doorvoeren om binnenkort de nieuwe functionaliteit VIW te kunnen activeren.

1. Als er een cyclus is geselecteerd, dan zal er nog maar 1 (i.p.v. 2) lijn van werkregime gegevens beschikbaar zijn. (stelsel, Q/S, uren FT, uren PT, uren betaalde en onbetaalde ADV).

Voor een voor de RSZ gemiddelde cyclus zal het mogelijk zijn om de 2de lijn te consulteren. Hiervoor is een knopje toegevoegd achter de keuzelijst van de cyclus en enkel beschikbaar voor gemiddelde cyclussen. Na het klikken zullen de werkregime gegevens volgens het actuele rooster van het contract zichtbaar zijn.

1. Als speciaal arbeidsregime "volcontinu" wordt geselecteerd, dan zal het systeem de uren ADV niet meer automatisch berekenen. Omdat bij "volcontinu" alle (behalve Q/S) invulvelden wijzigbaar zijn, verwachten we dat de gebruiker ook de ADV uren corrigeert.

Om aan de gebruiker duidelijk te maken dat er manuele wijzigingen t.o.v. de initiële berekening zijn gebeurd, worden de gewijzigde tekstvelden oranje gekleurd. Hierover vind je in deze release notes een apart item.

Met release 2022.08 hebben we een optie ingebouwd die de gebruiker de keuze geeft om alle contracten gelinkt aan een klantwerkregime te updaten wanneer er een verandering wordt aangebracht aan het klantwerkregime.

De gebruiker kan kiezen om de bestaande contracten niet aan te passen. Als later zo'n niet aangepast contract wordt geopend, dan zal er een uitroepteken achter het PC, GUR, RUR en/of de ADV types getoond worden. D.w.z. dat het werkregime gewijzigd werd nadat het contract is aangemaakt. Als het contract opnieuw wordt bewaard, dan zullen de nieuwe gegevens van het klantwerkregime worden overschreven.

Tijdens het aanmaken van een contract, indien de waardes voor Q/S, uren FT/PT of onbetaald/betaald ADV afwijken van de standaardwaarde van het geselecteerde werkregime, dan kleuren we dit veld oranje om de gebruiker te waarschuwen. Als je over het veldje hovert met de muis, dan krijg je een tooltip die je de standaardwaarde laat weten.

ASR

Wanneer een ASR C131B, C-78 Activa of C103 wordt verzonden voor meerdere personen, dan verschijnen eventuele fouten in een exporteerbare tabel. Voorheen was dit niet exporteerbaar.

Voor de aangifte van het inlichtingenblad mutualiteit type 8 (pleegouderverlof) worden de 3 eerste dagen onder Klein Verlet pleegouderverlof doorgegeven i.p.v. de 3 eerste dagen met prestatiecode 1. Dit zal voorkomen dat ten onrechte bijvoorbeeld een feestdag zal worden aangegeven.

De codes Klein Verlet Pleegouderverlof (POV/POU) worden automatisch aangemaakt voor de klanten die beschikken over de ASR-module.

Indien je geen gebruik maakt van de ASR-module, kan je hiervoor contact opnemen met Customer Care.

Personen

(enkel als Earnie geactiveerd is)

Er is een nieuw detailtype onder attesttype RSZ-verminderingen toegevoegd : 601 - Vermindering herstructurering werknemer.

Prestaties

Afhankelijk van de configuratie van looncodes (bv. bij filtercode 3) werden de premies niet getoond via de lijst in het detail van de prestaties. Als er werd geklikt op "toon details", dan werden die looncodes niet getoond in de lijst. We hebben een aanpassing gedaan dat alle premies worden getoond na het klikken op "toon details".

(enkel als Earnie actief is)

Er is een nieuw endpoint voorzien om prestaties met status "te betalen" in bulk uit te betalen.

PUT /integration/performancestate met action "Pay" eventueel met de optie om een memodatum en omschrijving mee te geven.

Je kan via parameters filters gebruiken zodat het uitbetalen kan worden verfijnd:

• betaalsysteem wekelijks en maandelijks

• kantoren

• periode (datum vanaf - tem)

• klanten inclusief en exclusief

• werknemersnummers (statuten) inclusief en exclusief

Het uitbetalen gebeurt asynchroon. Er is echter op korte termijn geen callback voorzien in onze planning.

Configuratie

Er zijn enkele wijzigingen en toevoegingen gebeurd aan de lijst van de paritaire comités.

PC's met een nieuwe omschrijving:

• 102.03 Paritair subcomité voor de porfiergroeven in de provincies Waals-Brabant en Henegouwen en de kwartsietgroeven in de provincie Waals-Brabant

• 115.09 Aanvullende bedrijfssector glas

• 120.00 Paritair comité voor de textielnijverheid

• 315.01 Paritair subcomité voor het technisch onderhoud, bijstand en opleiding in de luchtvaartsector

• 219.00 Paritair comité voor de diensten en organismen voor technische controles en gelijkvormigheidstoetsing

• 315.02 Paritair subcomité voor de luchtvaartmaatschappijen

• 323.00 Paritair comité voor het beheer van gebouwen, de vastgoedmakelaars en de dienstboden

• 327.00 Paritair comité voor de beschutte werkplaatsen, de sociale werkplaatsen en de maatwerkbedrijven

• 327.01 Paritair subcomité voor de Vlaamse sector van de beschutte werkplaatsen, de sociale werkplaatsen en de maatwerkbedrijven

• 330.01 Paritair sub-subcomité voor de federale gezondheidsinrichtingen en-diensten

• 335.00 Paritair comité voor de dienstverlening aan en de ondersteuning van het bedrijfsleven en de zelfstandigen

• 336.00 Paritair comité voor de vrije beroepen

• 337.00 Aanvullend Paritair comité voor de non-profitsector

PC's toegevoegd aan de lijst:

• 116.01 Paritair comité voor de scheikundige nijverheid - nationaal

• 152.01 Paritair Subcomité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

• 152.02 Paritair Subcomité voor de gesubsidieerde inrichtingen van het vrij onderwijs van de Franse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap

• 225.01 Paritair subcomité voor de bedienden van de inrichtingen van het gesubsidieerd vrij onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

• 225.02 Paritair subcomité voor de bedienden van de inrichtingen van het gesubsidieerd vrij onderwijs van de Franse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap

• 315.03 Paritair subcomité voor het luchthavenbeheer

Earnie

Als er een attest "Vermindering herstructurering werknemer" wordt toegepast voor de persoon, dan zal de loonberekening van Earnie daar rekening mee houden. De berekende vermindering is opgenomen in de loonberekening die getoond wordt via het detailscherm van prestaties.

De vermindering die met het loon wordt toegekend n.a.v. het attest "Vermindering herstructurering werknemer" is zichtbaar via het loonoverzicht van een persoon. De gegevens worden toegevoegd aan het loonoverzicht nadat de prestaties klaargezet worden voor betaling.

Technische informatie voor gebruikers van de PratoFlex-API

Het is vanaf nu mogelijk om via de API een naam mee te geven bij de adressen van een klant.

Het is vanaf nu mogelijk om de naam en voornaam die we bijhouden bij de adressen van personen, mee te geven via de API. Als je ze niet meegeeft, dan vullen we zoals vanouds gewoon de naam en voornaam van de persoon in kwestie mee.

De endpoints van een klant (client) zijn uitgebreid met de SPOC's.

Je kan via het attribuut "spocs" de gegevens laten bewaren, zowel voor een POST als de PATCH.

De waarde van een SPOC is een userid. Userid's kan je opvragen via GET /sollicitation/users

De endpoints van PersonStatute zijn uitgebreid met het tikkaartnummer. Het gaat over de endpoints die toelaten om een statuut voor een persoon op te vragen, aan te maken en te wijzigen.

De waarde van een tikkaartnummer vind je terug via het attribuut "tickercardnumber".

Opgelet : Het tikkaartnummmer kan enkel nummers bevatten!

Het is vanaf nu mogelijk om werkkledij voor personen op te vragen en toe te voegen. Deze informatie is in de API beschikbaar via:

• POST /integration/person/{personId}/workClothes

• GET /integration/person/{personId}/workClothes/{workClothesId}

Meer informatie vind je via Swagger onder PersonWorkClothes.

Bugfixes

Algemeen

• Bij het loggen van wijzigingen aan de code tabellen wordt de gebruiker gelogd. Het veld waarin de login van de gebruiker werd bewaard kon te klein zijn. Nu kunnen er 255 karakters i.p.v. 25 bewaard worden.

Configuratie

• We hebben 2 postnummers toegevoegd (als ze nog niet bestonden):

• 1043 VRT

• 1031 Christelijke Sociale Organisaties

Facturatie

• Het detailscherm van een facturatieformule ging in sommige gevallen niet meer open. Dit probleem is opgelost.

Personen

• Een aantal foutmeldingen bij het doorgeven van foutieve waardes voor het vakantieattest waren niet vertaald. Dit is nu opgelost.

• Er zat nog een kleine bug in de manier waarop je het voordeel alle aard kan meegeven voor een bedrijfswagen. Dit probleem is opgelost.

Prestaties

• In het prestatieoverzicht werd in bepaalde gevallen een "wnnr" foutief getoond. Dat kwam voor als er in 1 periode door 1 werknemer als arbeider en jobstudent (>19j) werd gewerkt. Met deze versie wordt het correcte "wnnr" getoond.

• We hebben de foutmelding "Dubbele betaalperiodestatus. Herziening is niet mogelijk." opgelost. Deze foutmelding werd onterecht getoond voor herzieningen van contracten in meerdere kantoren.

Technische informatie voor gebruikers van de PratoFlex-API

• Sommige codesoorten konden niet opgehaald worden via de API. Dit probleem is opgelost.