PratoFlex Release Notes - 2023.01

Contracten

De regering voorziet voor 2023 – 2024 een verhoging van het jaarlijks studentencontingent van 475 uren naar 600 uren voor alle sectoren. In PratoFlex werd de controle aangepast van 475 uren naar 600 uren.

Klanten

Bij het aanmaken van facturatie- en loonformules op niveau van de klant is het nu mogelijk om KSTATUUT te kiezen als niveau voor de formule.

Met release 2022.12 zijn er wijzigingen gebeurd aan de Paritaire Comités.

Met deze release worden volgende PC’s uitgeschakeld voor nieuwe klantfiches

en klantwerkregimes.

108,113.01,113.02,113.03,114.01,114.02,114.03,114.04,115.04,115.05,115.06,115.07,

115.08,116.04,119.01,119.02,120.02,122,123,128.01,128.02,128.03,128.04,128.05,128.06,

128.07,136.01,137,138,139.01,145.02,147,148.01,148.02,148.03,148.04,148.05,150,151,

204,213,301.04,301.06,303.02,303.04,305,305.01,305.02,305.03,308,324.01,324.02,

324.03

Personen

Er is een nieuw veld toegevoegd aan het onderdeel "schuldbeheer". Je kan bijkomende informatie ingeven als vrije tekst.

Als er via de API een nieuwe persoon wordt aangemaakt, dan zal er ook rekening gehouden worden met de parameters die automatisch een inlichtingenblad en/of intentieverklaring versturen.

Belangrijke opmerking: als je een ATS (Carerix, Otys, Bullhorn, Connexys, SalesForce) hebt gekoppeld aan PratoFlex en die documenten worden verstuurd via het ATS-systeem, dan zet je de parameters best uit. Met parameters ingeschakeld, worden de documenten zowel via de ATS als PratoFlex verstuurd.

Het gaat over de parameters :

• Documenten / InformationSheet / PrintWithFirstSavePerson

• Documenten / StatementOfIntent / PrintAutomatically

Waarde 0 voor deze parameters wil zeggen dat PratoFlex de documenten niet meer zal aanmaken/versturen na het toevoegen van een nieuwe persoon.

We hebben een nieuw type alimentatieschuld toegevoegd, namelijk leefloon (minimexregeling DAVO). Dit nieuwe (sub)type is beschikbaar als je een schuld van het type alimentatie meegeeft voor een persoon in het schuldbeheerscherm.

Met de release notes van 2022.10 hebben we het vakantieattest uitgebreid met extra gegevens, waaronder 3 detailtypes Arbeider, Bediende uitzendkracht en Bediende vast in dienst. Er werd toen expliciet vermeld dat het nieuwe attesttype niet beschikbaar is in HiAnt. Met deze versie zal het nieuwe vakantieattest ook beschikbaar zijn voor HiAnt.

Technische informatie voor gebruikers van de PratoFlex-API

Het endpoint GET /integration/daycodes is deprecated gemarkeerd. Meer informatie via https://prato.freshdesk.com/a/solutions/articles/29000034737?lang=nl

Het endpoint wordt verwijderd met release 2023.04. We hebben de klanten gecontacteerd die de laatste 30d ervan gebruik hebben gemaakt.

!! Breaking change !! voor het endpoint PUT {{url}}/webservice/integration/performancestate met action "Close".

We hebben met deze versie voorzien dat de feedback via een callback wordt gecommuniceerd. Omdat dit endpoint altijd asynchroon is (HTTP 202) zal het antwoord ook altijd met een callback gebeuren.

Het is verplicht om 2 parameters mee te geven:

• url

• version

Een voorbeeld: PUT {{url}}/webservice/integration/performancestate?system=weekly&datefrom=2023-01-01&dateuntil=2023-01-31&url=/callback&version=V1

Meer informatie over de callbacks vind je via: https://prato.freshdesk.com/a/solutions/articles/29000041634?lang=nl

Bugfixes

Algemeen

• PratoFlex gaf soms een foutmelding bij het toevoegen van bijlagen in het e-Box instellingenscherm. Het is nu terug mogelijk om zonder foutmeldingen bijlagen toe te voegen.

• In sommige gevallen gaven we bij het toevoegen van een bestuurder aan een bedrijfswagen onterecht een foutmelding dat de persoon zich in een andere vennootschap bevindt. Dit probleem is opgelost.

• We hebben het notitieveld van personen en klanten extra beveiligd tegen hacking.

ASR

• Een probleem is opgelost waardoor het aanmaken van de C32 niet lukte in uitzonderlijke gevallen (t.g.v. een timeout op de database).

• Een probleem is opgelost waardoor bij het versturen van een ASR, voor een groot aantal personen tegelijk (via multi-select in het personen scherm), PratoFlex niet meer reageerde en hierdoor het resultaatscherm "Meldingen voor aangifte" ook niet verscheen.

Contracten

• Er was een probleem met de berekening van de kilometervergoedingen, waar we soms ongewenst keken naar het Paritair Subcomité, in plaats van het Paritair Comité. Dit probleem is opgelost.

• Als je een proefperiode (*) wijzigt via het scherm (UI) of de API voor een contract dat reeds via UnifiedPost is aangeboden, dan zal het contract automatisch worden herroepen. Als je niets aan de gegevens wijzigt, dan zal het contract niet automatisch worden herroepen.

(*) en ook voor deze gegevens: klant, werknemer, statuut, functie, functiebeschrijving, begindatum, bruto uurloon, bruto maandloon, reden contract, afstand woon-werk, vervoermiddel, plaats tewerkstelling, aanvraag, werkregime, speciaal arbeidsregime, uren/week FT, uren/week PT, Q/S, stelsel, betaalde ADV, onbetaalde ADV, rooster dagdelen + dagtotalen), algemeen, (ploegen)premies, andere vergoedingen, speciale kenmerken, proefperiode, toestemming vakbond.

Documenten

• Als een intentieverklaring via UnifiedPost naar de werknemer wordt gestuurd, dan kan je alle statussen van de intentieverklaring opvolgen via de lijst van documenten. Deze status (vb. ondertekend) was in een vorige versie niet zichtbaar.

Klanten

• In bepaalde gevallen konden we de logging van een jobkanaal niet meer weergeven voor vacatures. Dit probleem is verholpen.

Personen

• De opmerking uit attest Extra Mededeling Betaling Lonen stroomt nu correct door naar de bankbestanden die HiAnt aanmaakt.

Prestaties

• In sommige gevallen zorgde performantieproblemen ervoor dat het prestatieoverzicht scherm niet meer open ging. Dit probleem is nu verholpen.

• (Enkel voor omgevingen die met Earnie werken)

We hebben ervoor gezorgd dat in het overzicht van de prestaties, de filter Meldingen = "Geen" weer werkt.

• Bij de loonberekening gaven we soms foutmeldingen weer die eigenlijk toebehoren aan een andere loonberekening. Dit probleem is nu opgelost.

• We tonen geannuleerde, betaalde prestaties nu op een correcte manier in de historiek van de prestaties.

• Als je gebruik maakt van het importeren prestaties via bestandstype "202" (klantoptie TIK=7), dan kon het voorkomen dat de afdeling en de kostenplaats uit het contract i.p.v. uit het bestand werd bewaard. Nu zal altijd de afdeling en kostenplaats uit het bestand worden bewaard.

Technische informatie voor gebruikers van de PratoFlex-API

• We hebben ervoor gezorgd dat loonperiodes met blokkerende meldingen niet langer kunnen afgesloten worden via de API.