In een nieuw contract heeft men de mogelijkheid om een blanco contracttemplate te gebruiken. Men kan alles invullen behalve de klantinformatie (Bv. bedrijfsnaam, adres, werkregime, BTW-nr) en werknemersinformatie (Bv. Naam, adres, INSZ-nr, statuut, IBAN-nr).

De volgende contractinformatie moet altijd opnieuw in een volledig nieuw contract toegevoegd worden:

• Begin- en einddatum
  • Functie
  • Uurloon
  • Facturatiecoëfficient
  • Contractreden
  • Aantal kilometers (= sociaal abonnement)
  • Uurrooster

Het aangemaakte arbeidscontract zal dienen als basis voor de elektronische dimona-aangifte naar de RSZ.

VEREISTEN

Men kan pas een nieuw contract maken als de volgende 2 acties al zijn uitgevoerd:

HOE?

• STAP 1 = Klik op de knop 'Acties':
  • STAP 2 = Klik op 'Toevoegen' of de sneltoets 'Insert':
  • STAP 3 = Vul het pop-upvenster aan met de basisinformatie:
  • STAP 5 = Klik op 'Volgende' om de rest van het contract verder aan te vullen:
  • STAP 6 = Vul alle verplichte velden op het tabblad 'Algemeen' verder aan. De verplichte velden worden aangeduid met een rood streepje:

• STAP 7 = Vul het uurrooster van het contract verder in op het tabblad 'Rooster & Werkregime'.

Voor een fulltime contract volstaat het om alleen het 'Werk totaal' per dag in te vullen.

Voor een parttime contract moet het volledige uurrooster (begin-, pauze- en einde werktijden) ingevuld worden.

Om het rooster snel in te vullen kan er ook een cyclus of een rooster van de klant gebruikt worden.

• STAP 8 = Bewaar het contract door op de knop 'Opslaan' of 'Opslaan en sluiten' te klikken: