Om een nieuwe werknemer in uw organisatie toegang te geven tot het systeem PratoFlex, moet u eerst een nieuwe personeelsfiche aanmaken en daarna ook een nieuwe login voor PratoFlex en/of HiAnt naargelang de taken die de werknemer gaat vervullen.

HOE?

STAP 1 = Open het beheersscherm van uw personeel via de startknop --> Modules --> 'Mijn firma' --> 'Personeel'

STAP 2 = Klik op de knop 'Toevoegen' om een nieuwe personeelsfiche in te vullen. Alle onderstaande rode velden kunnen best minimaal ingevuld worden:

NaamFamilienaam van de werknemer
VoornaamVoornaam van de werknemer
InitialenEen combinatie van een aantal beginletters van de familie- en voornaam. Deze combinatie is uniek en kan maar één keer voorkomen in uw database. Als de gekozen combinatie al in gebruik is, kan u de letters ook gewoon omdraaien of extra letters van de naam gebruiken.
In dienstDe datum vanaf wanneer dat uw werknemer actief mag gebruikt worden in uw systeem.
Uit dienstU kan een personeelsfiche ook desactiveren door deze datum in te vullen.
FunctieLouter informatief en dus niet verplicht om in te vullen.
TaalDe taal waarin het systeem automatisch zal opstarten bij het aanmelden.
HiAntgebruikerDe login voor HiAnt. Het wachtwoord voor HiAnt moet op het moment zelf de gekozen worden zodra men probeert de eerste keer in te loggen.
KantorenAanvinken tot welke kantoren de werknemer toegang mag krijgen. Het Opstartkantoor is het basiskantoor waar de werknemer aan zal gelinkt worden.
TelefoonnummerLouter informatief en dus niet verplicht om in te vullen.
EmailHet werk-emailadres van de werknemer. Dit kan ook gebruikt worden bij de publicatie van aanvragen of het versturen van emails vanuit PratoFlex.
GeboorteLouter informatief en dus niet verplicht om in te vullen.
GeslachtOm de aanspreektitel te kennen van de werknemer.
HiAnt rollenLO: Loonverwerker
CO: Central Office
DB: Database
PR: Programmeur

Voor nieuwe consulenten hoeft u geen enkele van deze 4 aan te vinken.
CommunicatieHier kan best ook nog eens het emailadres worden toegevoegd.

STAP 3 = Sla de gegevens op door onderaan op 'Opslaan' te klikken.