We hebben het systeem van rollen en rechten verbeterd, zodat enkel gebruikers met admin rechten toegang hebben tot de facturatieschermen (bv. de selfservice gebruikers zullen geen toegang krijgen).

De PDF’s van facturen worden na het definitief maken automatisch naar PratoFlex verstuurd.

Ze zijn daardoor opvraagbaar via het tabblad "Documenten" van een klantenfiche.

Ook via het API endpoint GET /integration/invoice/document?invoiceId={id} kan de PDF opgevraagd worden.

De gebruikersinterface van facturatie is vanaf nu ook beschikbaar in het Frans. Rechtsbovenaan het scherm kan je wisselen tussen Nederlands en Frans. De gewenste taal wordt automatisch bijgehouden in je browser.

Facturen die definitief worden gemaakt krijgen een tijdelijke status "In verwerking". Zo kan er worden voorkomen dat een factuur meerdere keren definitief wordt gemaakt.

Het is mogelijk om geschenk-, sport- en cultuurcheques te factureren. De te factureren bedragen kunnen via facturatieformules worden geconfigureerd. Standaard (algemeen niveau) zal de facturatie aan coëfficiënt 1.69 gebeuren, je kan echter afwijken op bv. klantniveau.

Bugfixes

• Je kan ook aanmelden als je een gebruikersnaam (e-mailadres) met hoofdletters gebruikt.

• We hebben ontbrekende werknemerkengetallen toegevoegd aan de configuratie.

• Er is extra logging toegevoegd op het verwerken van loonberekeningen, zodat er bij problemen beter en efficiënter kan worden gezocht naar de oorzaak.

• De bedragen worden via de schermen van facturatie getoond met een spatie als scheidingsteken voor duizendtallen (het was een puntje). Zo komt het overeen met de bedragen zoals afgedrukt op de PDF's.
    Bij de ingave van een manuele factuur kan je nu ook bv. 18 500,000€ ingeven en wordt er niet meer 185.000.000,0000 van gemaakt.

• Standaardsortering van Te Factureren overzicht is nu op datum van periode, gevolgd door periodiciteit.