Soms is het nodig om een reeds aangegeven contract met een dimonanummer terug volledig te annuleren. Hiermee wordt de dimonanummer definitief geschrapt bij de RSZ. In de volgende gevallen kan men niet anders dan een dimona te annuleren:

• Contract gemaakt voor de verkeerde werknemer
  • Contract gemaakt op de verkeerde klant
  • Contract gemaakt met een verkeerd statuut
  • Contract gemaakt met een verkeerde begindatum

HOE?

• STAP 1 = Selecteer het contract dat al reeds een dimonanummer heeft en waarvan men de aangifte wil annuleren:
  • STAP 2 = Klik bovenaan op 'Acties' of gebruik de rechtermuisknop:
  • STAP 3 = Selecteer de map 'Dimona':
  • STAP 4 = Klik op 'Annuleren geselecteerd contract':
  • STAP 5 = Als de annulatie aanvaard wordt door de RSZ, zal de dimonastatus veranderen naar 'CANCELED'