Dit kan enkel in Hiant EN als de juiste excel wordt opgesteld.

1. Structuur van Excel bestand

Eén excel bestand kan meerdere sheets bevatten. Elke dient dan zijn eigen naam te hebben, maar welke namen je geeft, heeft geen belang. Per sheet dien je dan erop toe te zien dat volgende structuur gerespecteerd wordt:

Let goed op dat HiAnt enkel gegevens kan importeren indien deze in de juiste kolommen en cellen staan. Dus de waarden van openbaar vervoer moeten in de C kolom staan, privé vervoer in de I kolom en fiets in de R kolom.

2. Procedure importeren km tabellen

Na het klikken op de knop ‘Importeer km’ zal HiAnt vragen naar de bestandsnaam:

Na het ingeven van de bestandsnaam, vraagt HiAnt welke worksheet je wenst te importeren. Je kan hier kiezen voor een bepaalde sheet of voor alle sheets (mogelijkheid ‘ALL’). Het is echter niet mogelijk om enkele sheets te selecteren door deze bijvoorbeeld in te geven gescheiden door een komma.

Vervolgens geef je de cdKey in. Het niveau dat je hier selecteert , zal het niveau bepalen waarop de tabel zal ingelezen worden. Volgende niveaus zijn mogelijk:

• ALG: tabellen op algemeen niveau

• PCSUB: tabellen op paritair comité niveau

• FI : tabellen op klant niveau

En vervolgens dien je het transportmiddel in te geven dat geïmporteerd dient te worden. Je keuze hier is dus bepalend voor welk transportmiddel zal ingelezen worden (et is dus niet zo dat de tabel gekoppeld zal worden aan een bepaald transportmiddel). Zoals hierboven besproken werd, zal de plaats in de excel bepalend zijn aan welk type transportmiddel bepaalde waarden gekoppeld zijn. Je kan kiezen uit:

•  1 = auto

•  2 = fiets

•  3 = openbaar vervoer

•  4 = ALL

De bedragen die dan ingelezen worden, zijn steeds de bedragen voor het sociaal abonnement per week. Er worden dus geen bedragen per dag of per maand ingelezen. Er zullen ook geren bedragen ingelezen worden voor andere vergoedingen, zoals vb. verplaatsingen tussen gezinnen.

3. Klantenfiche Pratoflex aanpassen
Deze tabel koppel je dan aan de gewenste klant. Hier moet je niet het klantnummer gebruiken, maar de id.

Eveneens moet je de optie GKT=FI in de klantenfiche vermelden zodat de correcte tabel gekozen kan worden.

4. Bijkomende opmerkingen
  • Tabel op FI, deze tabel is zowel voor arbeiders als bedienden van toepassing. Op FI-niveau kun je namelijk geen onderscheid maken.
  • Indien jullie een abonnement hebben op de km tabellen:  Wij onderhouden enkel de tabellen op PC(SUB)-niveau . Deze tabel op FI niveau moeten jullie zelf onderhouden.